Er zijn verschillende kledingstukken die een kok kan dragen, en deze zijn vaak afhankelijk van de bedrijfscultuur en de professionaliteit van de chef kok.

Laten we kijken naar ieder kledingstuk die gedragen kan worden door een chefkok, om er zo achter te komen welke bedrijfskleding wel en niet comfortabel en/of noodzakelijk is.

De meest populaire en bekende kledingstuk is natuurlijk de kokshoed. Het is eigenlijk waar iedereen een professionele kok aan herkent.

Wanneer de chef in de keuken is, zal hij of zij de hoed ten alle tijden op moeten hebben. De kokshoed is doorgaans wit, maar vaak worden ze ook in het zwart gedragen.

Daarnaast word ook vaak een das gedragen welke ook vaak wit van kleur is. De das is vaak een groot stuk stof driehoekig gebouwen om de nek heen.

Een manier om de chef van de normale kok te onderscheiden is de manier waarop hij/zei de kokshoed en das draagt. De chef zal een grotere kokshoed dragen samen met de das, waar de leerling vaak niet eens een das draagt en een kleinere kokshoed.

De jas van de chef kok is een ander belangrijk kledingstuk dat gedragen moet worden in de keuken, dit is ook een symbool dat het beroep onderscheid van andere beroepen, en word ook vaak gedragen als bescherming. De stof waarvan de koksjas gemaakt is, is vaak een zware stof die ook ademend is/

Er zijn altijd hete potten en pannen in een drukke keuken. Om de armen van de kok te beschermend tegen opspattend vet, dienen de mouwen van de kokjas lang te zijn. Het oprollen van de mouwen word gezien als ongepast.

Nog een deel van de outfit van de chef kok is zijn schort, deze moet gedragen worden vanaf de middel. Het schort is vaak helemaal gemaakt van stof, en is gevouwen wanneer ze over de middel word gewikkeld.

Om de hele bedrijfsoutfit compleet te maken moet de kok geschikte schoenen en broek dragen. Vaak ins bijpassende kleuren. De schoenen mogen ook zwart zijn.